papryka słodka i ostra - wisniowa, chilli ułożone w misie

Czuszka. jalapeño, wiśniowa (w PL znana jako czereśniowa) – papryka ostra skłania do eksperymentów. Niegdysiejszy zakup cudownie pachnących, ostrych owoców od pana Ziółko wspominamy do dziś. Powstał z nich sos barbecue wybitnie aromatyczny i o dużej mocy w skali Scoville’a. Ostrej papryki chętnie dodajemy do słoików w których zamykamy przetwory na zimę.

papryka faszerowana

Można odrobinę wrzucić do leczo lub nadzienia papryki faszerowanej.

papryka ostra w zalewie papryki konserwowej
Pływa, dodając charakteru
marynatom, zarówno patisonom
jak i papryce konserwowej.

Wzbogaca smak paprykarzu na zimę. No i oczywiście jest bazą do domowego sambal oelek.
Papryka należy do „brudnej dwunastki” – kupuj tylko bio!