Kolejny szybki przepis „na oko” i „na czuja” z tego co pod ręką prosto z erwuesowej paczki. Proporcje dowolne. Szybki i prosty dodatek do obiadu. Można łączyć z rybą/mięsem/nabiałem/grzankami.

kolorowa letnia sałatka - na początek starta brukiew
© foto Anna Cerzniewska

Ingrediencje:

  • rukola vel rokietta siewna
  • roszpunka warzywna
  • rzepa żółta (a jednak to brukiew)
  • pomidory
  • sos czosnkowy

Wykonanie:

Rukolę, roszpunkę, pomidory myjemy i osuszamy. Rzepę obieramy. Ścieramy na tarce na wiórki. Mieszamy z sosem czosnkowym. Dodajemy zieleninę i na końcu pokrojone pomidory. Mieszamy i gotowe.

Buon appetito.

Pomidory należą do „brudnej dwunastki” – kupuj tylko bio

kolorowa sałatka w misie - dominują kolory czerwony i zielony
© foto Anna Cerzniewska