O gotowaniu zupy rybnej pewnie kiedyś, gdy przyjdą długie, zimowe wieczory. Teraz o dodatku do rewelacyjnego wywaru, który powstaje w Gospodarstwie Rybackim Milewscy.

  • wymyj, osusz i podziel na dzwonka rybę
  • gotuj przez kilka minut na parze

  • zagotuj wodę w garnku
  • wyjmij ości z ryby
  • rozgnieć ją widelcem
  • dodaj łyżkę koperku
  • wymieszaj
  • dopraw sosem sojowym
  • formuj niewielkie kuleczki
  • obtaczaj w mące ziemniaczanej
  • wrzucaj do wrzącej wody

  • zupę przelej ze słoika do garnka,
  • podgrzej
  • dodaj łyżkę czerwonej słodkiej papryki

  • ugotowane pulpeciki połącz z zupą
  • podaj z cytryną, natką, białym winem
zupa rybna z pulpecikami w kubeczku, obok gałązki pietruszki i przekrojona cytryna