crostata nie placek
Placek? Zdecydowanie nie! Z różnych względów. Crostata? O tak!
Placek? Zdecydowanie nie! Z różnych względów. Crostata? O tak!
Tak wygląda stanowisko rozbioru brokułów eco freaka. Wszystko odbywa się jednocześnie.
Apetyt, zwłaszcza dziecięcy, rośnie w miarę jedzenia, a wprost proporcjonalnie do niego opłaty za prąd. I tak dotarliśmy do punktu gdzie zamiast jednej chałki trzeba było upiec dwie, przy tej samej ilości prądu. Jak to zrobić najbardziej ekonomicznie i ekologicznie?
Wypiek na punkcie którego oszalały siostrzane dzieciaki i regularnie domagają się pieczenia i konsumpcji. Są w stanie spożyć go chyba z wszelkimi możliwym dodatkami, a pomysłowości im nie brakuje.
Ogranicza nas tylko wyobraźnia. Prawdopodobnie nie dotyczy to tylko postrzegania zmysłowego, ale o tym najłatwiej. Nie wyobrażałam sobie rezygnacji z czarnej herbaty, odrzucałam możliwość picia zielonej, a napary ziołowe hojną ręką zostawiałam wszystkim innym.
W dniu zdrowego jedzenia i gotowania wystarczy puścić wodze kulinarnej fantazji.
Brokuły, niewielkie baobaby wypełnione sulforafanem. Dzielnie walczą z Helicobacter pylori, nadciśnieniem, zwyrodnieniem stawów. Jeden z ostatnich zielonych akcentów jesieni, później pozostaną nam tylko brokułowe kiełki. Zupa brokułowa […]
Sezon jesienno-zimowy czas zacząć, o czym poinformował nas zmrok, zapadając w stodole podczas odbiorów. My jednak rozświetlimy kolejne tygodnie cytrynami i pomarańczami, osłodzimy czekoladą…
Rozświetlone okna wskazują jednoznacznie, że bal nadal trwa, choć zapadła noc. Nie widać jednak ani jednego pantofelka, a karety Kopciuszków zmieniły się z powrotem w dynie. Jak potoczą się losy bohaterek tej opowieści?
Coś się kończy, coś się zaczyna.