Szturm Bastionu. Właściwie to bastion winien być zdobywany szturmem, u nas sytuacja się odwróciła. Bastionem Smaku zdobył szturmem nasze kubki smakowe. Zadziało się tak, ponieważ nie wszystko udaje nam się kupić lokalnie. Stąd pomysł grupowych zakupów. Niektóre firmy znamy i możemy wzajem sobie polecić, inne dopiero poznajemy. Kontakt wyniknął z polecenia Ich wyrobów przez pewną Piekareczkę. Jej dobry gust znalazł potwierdzenie.
W ostatnią środę podczas odbiorów odbyła się pierwsza degustacja wyrobów Pana Jacka, głównie dojrzewających wędzonych:
![szurm Bastionu Smaku podczas degustacji - w miseczkach pokrojone wędliny z oferty firmy z opisami, wykałaczki i ogórki, z góry dłoń sięgająca po wędlinę](http://horreum.e-ngo.pl/wp-content/uploads/2022/08/PSX_20220708_171450.jpg)
- schabu wędzonego,
- schabu barona,
- szynki mistrza Jacka,
- baleronu pruskiego,
- kiełbas:cesarza,
- drakana,
- pazia,
- i królewskiej,
- a także kąska żebrowego (wyrób dojrzewający suszony).
Wędliny suszone wyraziście doprawione. Wyroby, zarówno kiełbasy jak i np. schaby, różnią się od siebie smakiem czego nie odnajdziemy w konwencjonalnej produkcji. W kwestii pytania o peklosól, odpowiedź jest w poście na blogu Bastionu.
Do wglądu przechowujemy karty każdego produktu z degustacji.
![szurm Bastionu Smaku czyli degustacja - na drewnianej tacy w w miseczkach pokrojone wędliny z oferty firmy z opisami oraz wykałaczki](http://horreum.e-ngo.pl/wp-content/uploads/2022/08/PSX_20220708_171301.jpg)